Rólunk

Történetünk

A Pelikán Fagyizó az ezredfordulón nyitotta meg kapuit Zugló zöldövezeti részén. Az ötletgazda, Oblat Dávid, a tengerentúli vendéglátásban eltöltött több éves tapasztalat után hazaérkezve fagylaltimádóként arra jutott, hogy igen ritkán találkozik az ember itthon finom és minőségi fagylaltokkal. Rövid “piackutatás” után megszületett egy olyan fagylaltozó létrehozásának ötlete, ahol válogatott alapanyagokból minden nap frissen főzött és a standard kínálaton kívül különleges ízvilágú fagyikat élvezhetnek a vendégek.

Az elgondolás helyes voltát igazolta az igényes, kézműves fagylatokat kedvelő törzsvendégek számának gyarapodása, majd a szakmai sikert a 2004-es “Év fagylaltja” versenyen elért három aranyérem hozta meg. Az egyik aranyérmes fagylalt a saját kreációs Bodzilla (bodza) volt, ami egyúttal közönségdíjat is nyert, és máig a vendégek egyik nagy kedvence. A másik aranyérmesünk a nyár eleji slágerfagylaltunk: az eper lett. A következő kupát 2007-ben hoztuk el a szintén általunk megálmodott marcipános narancs fagylalttal.

A sikereken felbuzdulva 2008-ban bővítettük termékkínálatunkat és a fagylaltéhoz hasonló filozófiával és minőségi követelményekkel elkezdtünk süteményeket is készíteni. Repertoárunkat úgy alakítottuk ki, hogy a hagyományos házi jelleget ötvöztünk a modern cukrászati irányzatokkal, mind ízvilágban, mind pedig a kivitelezésben, hogy a legmagasabb igényű vendégeket is kiszolgálhassuk.

Célunk

Célunk egy új cukrászdakultúra kialakítása, ahol kizárólag válogatott, természetes alapanyagokból, gondosan készített termékekkel találkozik a vendég és egy-egy szelet sütemény vagy néhány gombóc fagylalt elfogyasztása igazi gasztronómiai élményt jelent.

Rendezvényeken az általunk készített termékek exkluzív külsejével és minőségi beltartalmával szeretnénk emelni az esemény színvonalát, hogy a résztvevők még sokáig emlékezzenek a vendéglátójuk által felkínált finomságok egyedi, letisztult ízére.