Rólunk

A Pelikán fagyizó 1999-ben nyitotta meg kapuit Zugló zöldövezeti részén. Az ötletgazda, Oblat Dávid, a tengerentúli vendéglátásban eltöltött több éves tapasztalat után hazaérkezve egy olyan fagylaltozót álmodott meg, ahol természetes alapanyagokból minden nap frissen főzött és a standard kínálaton kívül különleges ízvilágú fagylaltokat élvezhetnek a vendégek. A kézműves fagylaltozónak hamar híre ment és sikerességét először a törzsvendégek számának gyarapodása mutatta, majd a szakmai sikert a 2004-es „Év fagylaltja” versenyen elért három aranyérem hozta meg. Az egyik aranyérmes fagylalt a saját kreációs Bodzilla (bodza) volt, ami egyúttal közönségdíjat is nyert, és máig a vendégek egyik nagy kedvence. A másik aranyérmesünk a nyár eleji slágerfagylaltunk: az eper lett. A következő kupát 2007-ben hoztuk el a szintén általunk megálmodott marcipános narancs fagylalttal.

A sikereken felbuzdulva 2008-ban bővítettük termékkínálatunkat és a fagylaltéhoz hasonló filozófiával és minőségi követelményekkel elkezdtünk süteményeket is készíteni. Repertoárunkat úgy alakítottuk ki, hogy a hagyományos házi jelleget ötvöztünk a modern cukrászati irányzatokkal, mind ízvilágban, mind pedig a kivitelezésben a mindenkori szezonalitást is figyelembe véve.
Minden termékünk a HACCP rendszernek megfelelően kialakított, saját cukrászműhelyünkben készül, melyet 1999 óta családi vállalkozásként üzemeltetünk. A termékeinket nagy szeretettel és gondossággal, csak természetes alapanyagokat, friss idénygyümölcsöket felhasználva készítjük el.

Nyáron szellős teraszunkon, télen fűtött télikertünkben várjuk kedves Vendégeinket!